Theorie in 1 dag Zwolle

Veel mensen met dyslexie vinden het vaak lastig om te slagen voor hun theorie-examen. Het bestuderen van het theorieboek is namelijk sowieso al een tijdrovende klus, maar als je dyslexie hebt, duurt dit nog veel langer. Het is daarom handig om te kiezen voor een goede planning, waarin je ruim de tijd neemt op het examen voor te bereiden. Maar toch blijft het onder de knie krijgen van de stof voor veel mensen met dyslexie dan moeilijk. In het theorie-boek staat namelijk veel tekstuele uitleg, die niet altijd wordt ondersteund door schema’s of afbeeldingen. Het is daarom begrijpelijk dat iemand met dyslexie behoorlijk kan opzien tegen het theorie-examen. En dan zul je zien dat je, na heel veel tijd gestoken te hebben in het leren, je alsnog niet bent geslaagd voor je theorie-examen. Om uiteindelijk dat rijbewijs op te mogen halen bij de gemeente, moet je toch echt zowel je praktijk als je theorie-examen hebben gehaald.

Gevaarherkenning

Gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen van ieder 8 seconden. Binnen 8 seconden moet jij beslissen om te remmen, gas loslaten of niks doen.

Gevaarherkenning

Verkeerskennis

Verkeerskennis bestaat uit 12 vragen, zoals verkeersborden, symbolen of wet- en regelgeving. Het gaat om feiten die je vooraf uit het hoofd kunt leren.

Verkeerskennis

Verkeersinzicht

Het onderdeel verkeersinzicht heeft 28 vragen en bestaat uit het toepassen van de theoretische kennis. Dit is onder andere voorrangssituaties beoordelen.

Verkeersinzicht

Er zijn meer mensen die moeite hebben met slagen

Gelukkig zijn er veel meer mensen die moeite hebben om te slagen voor hun theorie-examen. Sterker nog: ruim de helft van alle mensen die het theorie-examen voor het eerst maakt, slaagt niet. Veel mensen onderschatten bijvoorbeeld het examen. Dat is iets wat je zeker niet moet doen, want het is moeilijker dan het lijkt. Toch is het theorie-examen eigenlijk voor iedereen haalbaar, mits je de stof goed onder de knie hebt. Er zijn echter veel mensen, naast mensen met dyslexie, die hier problemen mee hebben. Ook mensen met faalangst, ADHD of mensen die moeite hebben met leren vinden het vaak moeilijk om te slagen. O.a. voor hen is de theoriecursus voor één dag in het leven geroepen. Dan is de kans namelijk veel groter dat je het examen in één keer haalt.

Hoe gaat een theoriecursus van één dag in zijn werk?

Het grote voordeel van het volgen van een cursus is dat je eigenlijk nauwelijks teksten hoeft te bestuderen uit het theorieboek. Natuurlijk mag je dit wel doen als voorbereiding op de cursus, maar het hoeft niet. De enige voorbereidingen, die je hoeft te treffen, zijn enkele opdrachten die voorafgaan aan de cursus naar je toe worden gestuurd. Verder hoef je alleen aanwezig te zijn op de cursus, uitgerust en gemotiveerd. Tijdens zo’n cursus ben je namelijk heel intensief bezig, aangezien je in relatief korte tijd veel te weten moet komen. Dit wordt echter gedaan op een effectieve manier. Je krijg allerlei tips over hoe je het best te werk kunt gaan tijdens je examen en leert verschillende ezelsbruggetjes om je te helpen de belangrijke dingen te onthouden. Verder word je individueel goed begeleid, zodat je op een alternatieve manier wordt klaargestoomd voor de grote test. Mensen die een theoriecursus van één dag hebben gevolgd, blijken over het algemeen beter te scoren op het examen dan mensen die geen cursus hebben gevolgd. Dit verschil bedraagt tussen de 20% en 30%. Cursisten hebben gemiddeld een slagingspercentage van ruim 70%, terwijl dit bij andere examenkandidaten onder de 50% ligt. Des te meer is het dus een reden om een eendaagse theoriecursus te volgen.

 Minder dan 50% van de deelnemers aan het CBR examen slaagt in één keer. "Gratis theorie in 1 dag Zwolle, zodat de slagingskans voor Zwollenaar verhoogd wordt. Veel oefenexamens maken via Oefentoetsen.nl..."

Oefentoetsen - Succes met het CBR examen!

Theorie in 1 dag Zwolle

Theorie in 1 dag Zwolle