Theorie in 1 dag Assen

Wie wil dat nou niet? Een veel grotere kans om te slagen en dat door een cursus te volgen van slechts één dag. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een theoriecursus van een dag te volgen om te slagen voor hun theorie-examen. Dat is ook niet opmerkelijk, omdat er tal van voordelen aanzitten:

- Uit onderzoek is gebleken dat van alle personen, die een examen afnemen, ruim de helft er niet in slaagt om het examen in één keer te halen. De meeste mensen doen er dus twee keer of vaker over. Van de mensen die een cursus hebben gevolgd ligt het slagingspercentage aanzienlijk hoger. Over het algemeen ligt het slagingspercentage bij deze mensen rond de 70% en soms zelfs boven de 80%. Er slagen dus relatief veel meer mensen die een eendaagse cursus hebben gevolgd.

- Een theoriecursus van één dag is net even anders dan voor jezelf studeren. De cursus duurt slechts één dag, dus er is relatief weinig tijd. De cursussen lijken daarom niet per se op een les op school, aangezien er dan te weinig tijd is om alle stof over te brengen. Er wordt gekozen voor een alternatieve aanpak. Door middel van het delen van verschillende tips en handige ezelsbruggetjes en het oefenen van oude examens op een leuke en effectieve manier, is het voor veel mensen makkelijker om alles te onthouden. Veel mensen die ADHD, faalangst of dyslexie hebben, kiezen er daarom vaak voor om een eendaagse cursus te volgen. Maar ook voor mensen die geen zin hebben om dagenlang te studeren, er simpelweg tegenop zien of al meerdere keren zijn gezakt, is de theoriecursus een absolute aanrader.

- Wie zich inschrijft voor een theoriecursus van één dag weet bij voorbaat dat hij of zij optimaal wordt voorbereid op het theorie-examen. Wil je het dus aan niets laten ontbreken, dan is het zeker een aanrader om jezelf aan te melden. Je wordt individueel goed begeleid en alles op de dag zelf wordt voor je geregeld. De plaats in het examen wordt namelijk voor je gereserveerd, evenals het vervoer van de cursus naar het examen en een lunch.

- Voor veel mensen valt het goedkoper uit, zeker mensen die moeite hebben met leren en dus mogelijk pas na een aantal keer zullen slagen. Aangezien de kosten €34,50 bedragen per keer dat je theorie-examen doet, kan het handiger zijn om eenmalig kosten te maken voor het volgen van een cursus.

- Je hoeft in principe niets voor te bereiden. Het is echt zo dat de cursus slechts één dag duurt en dat je dan klaar bent voor je examen. Het is niet nodig om vooraf al het theorieboek te bestuderen, al mag het natuurlijk wel. Je alvast een beetje verdiepen in de stof kan nooit kwaad. Wel krijg je een aantal dagen tot een week van tevoren een mail met daarin enkele voorbereidende opdrachten. Om de cursus optimaal te kunnen volgen is het wel handig dat je die hebt bestudeerd.

Gevaarherkenning

Gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen van ieder 8 seconden. Binnen 8 seconden moet jij beslissen om te remmen, gas loslaten of niks doen.

Gevaarherkenning

Verkeerskennis

Verkeerskennis bestaat uit 12 vragen, zoals verkeersborden, symbolen of wet- en regelgeving. Het gaat om feiten die je vooraf uit het hoofd kunt leren.

Verkeerskennis

Verkeersinzicht

Het onderdeel verkeersinzicht heeft 28 vragen en bestaat uit het toepassen van de theoretische kennis. Dit is onder andere voorrangssituaties beoordelen.

Verkeersinzicht

 Minder dan 50% van de deelnemers aan het CBR examen slaagt in één keer. "Gratis theorie in 1 dag Assen, zodat de slagingskans voor Assenaren verhoogd wordt. Veel oefenexamens maken via Oefentoetsen.nl..."

Oefentoetsen - Succes met het CBR examen!

Theorie in 1 dag Assen