Oefentoetsen

Oefentoetsen

Maak via Oefentoetsen gratis oefenvragen en proefexamens voor verschillende opleidingen en cursussen. De oefentoetsen zijn gratis en zonder registratie toegankelijk, zodat je direct kunt starten met het maken van een oefentoets. De oefenvragen bestaan uit vragen waarbij je iedere keer direct na het antwoord de uitslag te zien krijgt. De oefenexamens bestaan uit 10 of meerdere vragen die je allemaal binnen een tijdlimiet moet beantwoorden voordat je de uitslag te zien krijgt.

 

 

Wat kan je allemaal vinden op oefentoetsen.nl?

Op deze website vind je verschillende oefentoetsen voor de auto en brommer. Oefentoetsen.nl bereid je goed voor op het echte CBR theorie-examen. Wanneer je een oefentoets hebt gemaakt, kan je daarna direct zien wat jij verkeerd hebt gedaan. Op deze manier kan je jouw fouten weer goed doornemen en kan je de oefentoets net zo vaak maken, totdat je alles goed hebt. Je leert in de oefentoetsen alles over de verkeersborden, verkeersregels, verkeersinzicht en gevaarherkenning.

 

Iedereen wil natuurlijk in één keer slagen

Wanneer jij je bromfiets rijbewijs of auto rijbewijs gaat halen, wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk hebben. Dus ook voor je theorie-examen wil je natuurlijk in één keer slagen. Hiervoor is het belangrijk dat jij je goed voorbereid op je echte examen. Wanneer jij alle stof goed onder de knie hebt, kan jij het echte theorie-examen makkelijk maken.

 

Theorie in één dag

Het halen van een rijbewijs is voor veel jongeren een belangrijke stap. Je kunt eindelijk zelf de weg op en krijgt daardoor veel meer vrijheid. Bovendien vinden veel mensen autorijden leuk en daardoor is het halen van je rijbewijs ook nog een leuk. Op deze pagina vertellen je meer over theoriedagcursussen maar niet voordat we de leeftijd hebben besproken waarop jij voor je rijbewijs mag gaan.

Oefentoetsen

Als je zo vroeg mogelijk je rijbewijs wil halen is het natuurlijk slim om zodra het kan voor je theorie-examen te gaan. Het is bij wet vastgelegd dat je vanaf je 16e verjaardag theorie-examen mag doen. Je mag echter niet voor je 16,5 jaar bent beginnen aan rijlessen dus wellicht is het slimmer om dan ook aan je theorie te beginnen. Als je wel direct als je 16 wordt begint ben je misschien al een deel van de theorie vergeten als je met praktijklessen begint en dat is niet zo handig.

Je mag dus vanaf een leeftijd van 16,5 beginnen met rijlessen en kunt vanaf je 17e verjaardag afrijden en je rijbewijs halen. Het eerste jaar mag je dan alleen onder begeleiding de weg op en dus niet alleen. Totdat je meerderjarig bent moet er een coach naast je zitten die beschikt over een rijbewijs en een speciale begeleiderspas. Op je 18e verjaardag mag je dan zonder begeleiding rijden.

Op welke leeftijd je ook je rijbewijs wil halen: je zult altijd theorie en praktijkexamen moeten doen. Het theorie-examen ligt niet iedereen even goed. De één gaat het makkelijk af en haalt het examen relatief eenvoudig in één keer. De ander heeft er veel meer moeite en moet wellicht tig keer examen doen om te uiteindelijk te slagen. Niet alleen is het vervelend om keer op keer te zakken voor je theorie-examen, ook kunnen de kosten hoog oplopen. En het duurt dan dus ook lang, voordat je het examen hebt gehaald. Je moet immers telkens weer opnieuw een examenplek aanvragen. Dat betekent dus dat je weer een aantal weken moet wachten totdat er weer ruimte is voor nieuwe examenkandidaten en ook dat je weer €34,50 moet betalen. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om een speciale eendaagse cursus te volgen, zodat jij je theorie-examen kunt halen in één dag.