Verkeersborden oefenen

Wanneer jij je rijbewijs wilt gaan halen voor de brommer en/of de auto, dan moet je natuurlijk ook de verkeersborden oefenen. Deze kennis heb je nodig voor het theorie-examen, maar je hebt het ook nodig op de weg. Het is dus van groot belang dat jij alle verkeersborden goed kent, zodat je veilig de weg op kan en je rijbewijs kan halen. Maar hoe zorg je er nou voor dat je alle verkeersborden goed kent?

Verkeersborden oefenen

Onbeperkt en gratis oefenen

Verkeersborden oefenen

Verkeersborden oefenen

Veel verschillende soorten verkeersborden

Wanneer jij aan het leren bent voor je theorie-examen, waar verkeersborden oefenen natuurlijk ook bij hoort, zal je er snel achter komen dat er heel veel verkeersborden zijn met allemaal een andere betekenis. Het is daarom vrij lastig om al deze verkeersborden goed onder de knie te krijgen. Maar het is wel van belang om deze goed onder de knie te hebben en natuurlijk zijn hier verschillende methodes voor. Maar welke soorten verkeersborden zijn er?

  • Je mag hier niet. Dit zijn de ronde borden met een rode rand er omheen. Op het bord staat een symbool en dat is dus wat je er niet mag.
  • Je moet hier.Dit is een blauw rond bord en hieraan kun je zien wat je hier moet doen. Het symbool op het bord geeft hier dan ook aan wat je hier moet doen.
  • Pas op.Er zijn ook pas op borden en dit zijn de driehoekige borden. Dit zijn de driehoekige borden met de punt naar boven, waar een rode rand omheen zit. Aan het symbool op het bord is te zien waar je dus voor moet oppassen.
  • Kijk hier eens.Dit is een vierkant of rechthoekige blauw bord. Wat hier aan de hand is, zie je ook aan het symbool op het bord.
  • Voorrangsborden.Eigenlijk zegt het woord het al, deze borden geven aan wie voorrang moet geven of krijgen op een kruispunt. Deze borden hebben eigenlijk geen vaste vorm of kleur.

Eigenlijk kunnen alle verkeersborden worden onderverdeeld in de bovenstaande soorten. Dit is dan ook een makkelijke manier om te houden, omdat je op deze manier weet dat je hier iets moet of juist iets mag. Zo kan je op een makkelijkere manier verkeersborden oefenen.

 

Verkeersborden per categorie

Uiteraard kunnen de borden ook opgedeeld worden in verschillende categorieën en deze categorieën zijn natuurlijk ook van belang, om de verkeersborden goed te leren. De categorieën van de verkeersborden zijn als volgt:

Categorie A: Snelheid
Categorie B: Voorrang
Categorie C: Gesloten-verklaring
Categorie D: Rijrichting
Categorie E: Parkeren en stilstaan
Categorie F: Overige geboden en verboden
Categorie G: Verkeersregels
Categorie H: Bebouwde kom
Categorie J: Waarschuwing
Categorie K: Bewegwijzering
Categorie L: Informatie

Er zijn dus erg veel verschillende soorten verkeersborden, die zijn opgedeeld in verschillende categorieën. Uiteraard zijn er ook nog verkeersborden die je niet op de weg tegenkomt, maar tegenkomt op het water, bij de spoorwegen en op de luchthavens. Gelukkig hoef jij deze borden niet te weten wanneer jij je brommer en/of autorijbewijs gaat halen.

Hoeveel verkeersborden ken je al?

Waarschijnlijk weet jij onbewust al de betekenis van best veel verkeersborden. Wanneer je op de fiets zit, heb je namelijk ook wel eens met verkeersborden te maken gehad. Ook wanneer je naast iemand zit in de auto, zal je vast al wel veel verkeersborden tegen zijn gekomen. Maar wanneer jij je theorie-examen gaat maken en daarna echt de weg op mag, moet je natuurlijk wel alle verkeersborden kennen.

Verkeersborden oefenen

Op oefentoetsen.nl kan je op een makkelijke manier alle verkeersborden leren. Van elke categorie komen verschillende borden voorbij, waar jij antwoord op moet geven wat het verkeerbord betekent. Door elke keer weer opnieuw de verkeersborden te oefenen, onthoud je ze het allerbest. Wanneer je ervoor zorgt dat je de verkeersborden elke keer weer herhaalt, zal je merken dat het erg snel gaat en je de betekenis van de verkeersborden zo onder de knie hebt.Bij oefentoetsen.nl kom je niet alleen de verkeersborden tegen maar ook wegbewijzering en wegbebakeningen, op deze manier leer je alles wat je op de weg kan tegenkomen. Het is ook nog eens verdeeld in verschillende categorieën. Uiteindelijk kan je een oefenexamen maken over de verkeersborden en weet je precies welke categorie verkeersborden je nog niet goed onder de knie hebt en welke je dus meer moet gaan leren.

Oefenexamens maken

Zoals je hierboven al hebt gelezen is het belangrijk om de verkeersborden goed te oefenen en hiervoor kan je oefenexamens maken. De verkeerborden oefenen is erg belangrijk, omdat je dit ook heel veel terugziet in je theorie-examen. Het is daarom van belang om deze goed onder de knie te hebben en hier veel oefenexamens voor te maken. Dit kan je per categorie doen en zo kan je eigenlijk elke categorie afwerken, totdat je alles kent. Wanneer je oefenexamens maakt om de verkeersborden te oefenen, kan je ook direct zien wat je fout hebt beantwoord en zie je het goede antwoord erbij. Op deze manier kan je het goede antwoord weer leren en het elke keer weer herhalen. Oefenexamens maken om de verkeersborden te oefenen is daarom zeker een aanrader. Dit kan je makkelijk oefen op de website oefentoetsen.nl.

Theorie examen oefenen

 

Gevaarherkenning

 

Verkeersinzicht

Verkeersborden Nederland