Theorie in 1 dag Hoogeveen

Het theorie-examen oefenen ligt niet iedereen even goed. De één gaat het makkelijk af en haalt het examen relatief eenvoudig in één keer. De ander heeft er veel meer moeite en moet wellicht tig keer examen doen om te uiteindelijk te slagen. Niet alleen is het vervelend om keer op keer te zakken voor je theorie-examen, ook kunnen de kosten hoog oplopen. En het duurt dan dus ook lang, voordat je het examen hebt gehaald. Je moet immers telkens weer opnieuw een examenplek aanvragen. Dat betekent dus dat je weer een aantal weken moet wachten totdat er weer ruimte is voor nieuwe examenkandidaten en ook dat je weer de kosten voor het theorie examen moet betalen. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om een speciale eendaagse cursus te volgen, zodat jij je theorie-examen kunt halen in één dag.  De theorie in 1 dag Hoogeveen cursus sluit aan het het CBR examen.

Gevaarherkenning

Gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen van ieder 8 seconden. Binnen 8 seconden moet jij beslissen om te remmen, gas loslaten of niks doen.

Gevaarherkenning

Verkeerskennis

Verkeerskennis bestaat uit 12 vragen, zoals verkeersborden, symbolen of wet- en regelgeving. Het gaat om feiten die je vooraf uit het hoofd kunt leren.

Verkeerskennis

Verkeersinzicht

Het onderdeel verkeersinzicht heeft 28 vragen en bestaat uit het toepassen van de theoretische kennis. Dit is onder andere voorrangssituaties beoordelen.

Verkeersinzicht

Waarom een theoriecursus in één dag?

Er zijn uiteenlopende redenen waarom je een theoriecursus in één dag zou kunnen volgen. De voornaamste reden is omdat niet iedereen evengoed kan leren. Het leren beheersen van de stof voor je theorie-examen moet je namelijk absoluut niet onderschatten. Hoewel het voor iedereen uiteindelijk te doen is, is het zeker niet makkelijk. Daar komt bij dat de één nou eenmaal minder goed zelfstandig kan leren dan de ander. Daarom kiezen veel mensen voor een theoriecursus van één dag. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon heel makkelijk. Je wordt bij zo’n cursus in één dag klaargestoomd voor het examen, zonder dat je zelf veel voorbereidingen hoeft te treffen. Als je dus faalangst hebt of je geen zin hebt om dagen zelfstandig te leren voor je theorie-examen, dan biedt een eendaagse theoriecursus zeker uitkomst. Ook voor mensen met dyslexie of ADHD is het zeker een aanrader. Uit onderzoek blijkt bovendien dat het slagingspercentage van mensen die een theoriecursus van één dag hebben gevolgd ruim boven de 70% ligt. Van de mensen die niet zo’n cursus hebben gevolgd, zakt ruim de helft de eerste keer voor zijn of haar examen.

Welke voorbereidingen moet je treffen?

Aangezien de cursus slechts een dag duurt, is het belangrijk dat je een goede nachtrust hebt. De dag is namelijk intensief, aangezien er veel stof behandeld moet worden. Je krijgt ongeveer een week van tevoren een aantal voorbereidingsopdrachten toegestuurd. Het is op zich slim om die wel voor te bereiden. Verder hoef je eigenlijk weinig te doen, voordat je de cursus gaat volgen. Natuurlijk mag je voor jezelf al het theorieboek hebben bestudeerd, maar dit is niet noodzakelijk. In de cursus komt namelijk alles voorbij.

Hoe ziet zo’n eendaagse theoriecursus er precies uit?

Over het algemeen begin je vroeg met de cursus, aangezien de tijd schaars is. Je wordt tijdens de dag intensief individueel begeleid en leert allerlei tips en tricks over hoe je het examen kunt halen. Ook leer je verschillende ezelsbruggetjes, waardoor de informatie makkelijker is te onthouden. Door veel te oefenen middels opdrachten en oude examen wordt je vervolgens helemaal klaargestoomd voor het moment suprême. Je hoeft zelf verder eigenlijk weinig te regelen. Een lunch en vervoer naar het examen is over het algemeen altijd geregeld, zodat jij je alleen hoef te concentreren op het onder de knie krijgen van de stof.

 Minder dan 50% van de deelnemers aan het CBR examen slaagt in één keer. "Gratis theorie in 1 dag Hoogeveen, zodat de slagingskans voor Hoogeveners verhoogd wordt. Veel oefenexamens maken via Oefentoetsen.nl..."

Oefentoetsen - Succes met het CBR examen!

Theorie in 1 dag Hoogeveen