Theorie examen oefenen

Theorie examen oefenen

Wil jij graag oefenen voor je theorie-examen voor de auto en/of brommer? Dan kan je bij oefentoetsen.nl terecht om jou theorie-examen te oefenen, door oefentoetsen te maken. Je vindt hier verschillende soorten oefentoetsen, zodat jij jezelf goed kan voorbereiden op het echte theorie-examen.

 

Start direct met theorie examens auto!

Waarom theorie examen oefenen?

Het theorie-examen is een belangrijk onderdeel voor je rijbewijs. Wanneer jij niet slaagt voor je theorie-examen, kun jij ook geen rijbewijs halen. Het is daarom van belang dat jij je goed voorbereidt op het theorie-examen, zodat je kan slagen. Wanneer jij je goed voorbereidt op het examen, sta je ook niet voor verrassingen en kan je de antwoorden makkelijker invullen. Op deze manier moet het theorie-examen makkelijk te halen zijn voor jou!

Maak oefentoetsen om de theorie te leren

Wanneer jij theorie-examen gaat doen, is het natuurlijk belangrijk om de theorie goed in je hoofd te hebben. Je moet daarom eerst goed uit het boek leren en alles goed doorlezen, zodat jij weet waar de stof overgaat. Wanneer je denkt dat je de stof goed onder knie hebt, kun je proberen een oefentoets te maken. Een oefentoets maken is erg handig, omdat je aan het eind van de toets direct weet wat je fout hebt gedaan. De oefentoetsen zijn gebaseerd op de inhoud van de echte examens en daarom kom je ook niet meer voor verrassingen te staan.

Wanneer jij de oefentoetsen hebt gemaakt en gezien hebt wat je fout hebt gedaan, moet je de goede antwoorden weer goed leren. Wanneer je er zeker van bent dat je bij de foute antwoorden nu de goede antwoorden kent, kan je weer opnieuw een oefentoets maken. Op deze manier leer jij de theorie van het theorie-examen goed.

Tips om te leren voor je theorie-examen

 • Volg de theorielessen die bij je rijschool worden aangeboden. Rijscholen bieden praktijklessen aan, maar ook vaak theorielessen. Maak hier dan gebruik van, zo kan jij je goed voorbereide op het theorie-examen.
 • Leer eerst goed uit het theorieboek. Leren moet altijd gebeuren en daarom is het belangrijk dat je goed leert uit het theorieboek om de theorie goed in je hoofd te krijgen.
 • Maak oefentoetsen. Uiteindelijk wanneer je de theorie goed onder de knie hebt, kan je oefentoetsen gaan maken. Je zal merken dat oefentoetsen erg handig zijn en je goed helpen bij het leren.

Waarom je goed moet leren voor je theorie-examen

Het is van belang dat je goed leert voor je theorie-examen. In 2018 is namelijk maar slechts 43% van de mensen die theorie-examen deden voor de auto bij het CBR geslaagd. De geslaagde mensen voor het theorie-examen voor de brommer, is ook niet zo hoog. Hier zijn namelijk 45% van de mensen geslaagd die theorie-examen voor de brommer hebben gedaan bij het CBR. Dit is niet veel en daarom is het van belang dat je goed leert van te voren. Uit het percentage blijkt, dat het theorie-examen best wel moeilijk is en oefen daarom erg belangrijk is. Het is namelijk zo dat de meeste mensen die examen doen het niet in één keer halen.Wanneer jij niet goed geleerd hebt voor het theorie-examen, is het moeilijk om in één keer te slagen. Bereid je daarom goed voor en zorg ervoor dat jij juist wel in één keer slaagt voor je theorie-examen!

Waarom oefentoetsen maken op Oefentoetsen.nl?

 • Wanneer je oefentoetsen maakt, zorg jij ervoor dat je sneller slaagt. Je weet namelijk wat je te wachten staat en je weet wat je nog beter moet leren.
 • Het is makkelijke manier van leren. Een oefentoets maken is makkelijk en je onthoud de stof erg goed. Uiteraard moet je ook gewoon uit een theorieboek leren en eerst de stof kennen, voordat je een oefentoets gaat maken.
 • Wanneer je wat fout hebt beantwoord, krijg je altijd het goede antwoord te zien. Op deze manier kan jij de vragen goed oefenen en weet je duidelijk wat je fout hebt gedaan.
 • De oefentoetsen zijn altijd op de hoogte van de nieuwe inhoud.

Alles over het theorie-examen voor de auto

Het theorie-examen voor de auto bestaat uit 2 onderdelen, namelijk: Gevaarherkenning en verkeersregels en verkeersinzicht. De vragen moeten beantwoord worden op de computer en bestaan uit verschillende soorten vragen. De soorten vragen die je kan verwachten zijn:

 • de sleepvraag;
 • de single-sleepvraag;
 • de invulvraag;
 • de hotspotvraag;
 • de ja/nee-vraag;
 • de meerkeuzevraag.

Voor het theorie-examen heb je 45 minuten de tijd en hierin moet je 25 vragen beantwoorden over gevaarherkenning en 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht. Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, waarvan er minimaal 13 vragen goed beantwoord moeten zijn. Het onderdeel verkeersregels en verkeersinzicht bestaat uit 40 vragen en hiervan moeten 35 vragen goed beantwoord zijn.

Alles over het theorie-examen voor de brommer

Het theorie-examen voor de bromfiets bestaat uit verkeersregels en verkeersinzicht. Ook deze vragen moeten worden beantwoord op de computer. De soort vragen die je krijgt in dit theorie-examen zijn gelijk aan die van het theorie-examen van de auto.

Voor het theorie-examen voor de bromfiets heb je 30 minuten de tijd om 50 vragen te beantwoorden. Hiervan moeten minimaal 44 vragen goed beantwoord zijn.

Start direct met theorie examens auto!

 

Theorie examen oefenen