Examen 01

Examen 01

Dit is examen 01 voor het theorie examen voor de auto (rijbewijs B). Het CBR examen bestaat uit drie onderdelen:

  1. Gevaarherkenning
  2. Kennis
  3. Verkeersinzicht

Het eerste onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen. Per vraag heb je op het officiële CBR examen 8 seconden de tijd om te antwoorden. Als je 13 van de 25 vragen juist hebt beantwoord ben je geslaagd voor dit onderdeel. De eerste 5 oefenexamens via Oefentoets.nl zijn zonder tijdslimiet ingesteld, zodat je eerst rustig kunt oefenen.

Het eerste onderdeel gevaarherkenning bestaat uit multiple-choice vragen met 3 keuzes. 1) niks doen 2) gas loslaten 3) remmen.

Het tweede onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen. Van de 12 vragen moet je er 10 juist beantwoorden om te slagen. Het gaat om feitelijkheden die getoetst worden.

Het derde onderdeel verkeersinzicht bestaat uit 28 vragen. Van de 28 vragen moet je er 25 juist beantwoorden om te slagen.

Voor het theorie-examen bij het CBR heb je totaal 30 minuten de tijd. De eerste 5 oefenexamens via Oefentoets zijn zonder tijdslimiet ingesteld, zodat je eerst rustig kunt oefenen.  Lees hier meer over de kennisvragen en verkeersinzicht. Vanaf 1 november 2019 toetst het CBR de kennis en verkeersinzicht afzonderlijk van elkaar.

Beeldscherminstellingen / resolutie

Deze theorie examens auto rijbewijs kun je het beste maken door jouw beeldscherminstelling op 1920 x 1080 te zetten. Lukt dit niet dan kun je ook de browser vergroten door op F11 te drukken (Mozilla + Internet Explorer). Een derde optie is ctrl ingedrukt houden en met je mouse wiel iets uit zoomen (zie ook rechts bovenaan in de browser, onder kruisje = zoom instellingen). Door het beeld te vergroten verspringt het beeld niet meer tijdens het maken van het theorie examen.

Selecteer hieronder één van de theorie-examen onderdelen