Over Oefentoetsen

Moet jij binnenkort een theorie examen maken voor de auto of de brommer? Dan is het belangrijk dat jij je goed voorbereid. Maar hoe kan je dit nou het beste doen? Op de website oefentoetsen.nl kan je oefentoetsen vinden voor je brommer en/of theorie-examen, zodat jij je goed kan voorbereiden op je echte examen.

Theorie-examen voor de auto

Wanneer jij je theorie-examen voor je auto wilt gaan doen, mag je dit doen vanaf 16 jaar. Door je theorie-examen te maken laat je zien dat je de verkeersregels kent, gevaar herkent op de weg en verkeersinzicht hebt. Het is daarom van belang dat jij je theorie-examen haalt, zodat je veilig op de weg kan.Wanneer jij je wilt inschrijven voor het theorie-examen kan je dit makkelijk doen op de website van het CBR of je rijinstructeur kan je hier voor inschrijven.

Hoe gaat het theorie-examen voor de auto in zijn werk?

Wanneer jij het theorie-examen voor de auto gaat maken, moet je ook zorgen voor een geldig identiteitsbewijs en je reserveringsnummer meenemen. Ook deze staat in de brief die je hebt ontvangen of in de e-mail.

Het theorie-examen voor de auto bestaat uit 2 onderdelen, namelijk:

  • Gevaarherkenning
  • Verkeersregels en verkeersinzicht

Ook deze vragen worden beantwoord op een computer en de soort vragen die je kan verwachten in dit examen, zijn hetzelfde als bij het bromfiets theorie-examen.Voor het theorie-examen voor de auto heb je 30 minuten de tijd om 65 vragen te beantwoorden. Het theorie-examen voor de auto bestaat uit 2 onderdelen. Het eerste onderdeel (gevaarherkenning) bestaat uit 25 vragen. Van deze 25 vragen moet je 13 of meer vragen goed beantwoord hebben. Het tweede onderdeel (verkeersregels en verkeersinzicht) bestaat uit 40 vragen. Van deze 40 vragen moet minstens 35 vragen goed beantwoord zijn.

Theorie-examen brommer

Wanneer jij graag je rijbewijs wilt halen voor je bromfiets, moet je hier eerst theorie-examen voor doen. Dit theorie-examen mag je maken wanneer je 15,5 jaar bent. Met het theorie-examen laat jij zien dat je de verkeersregels kent en verkeersinzicht hebt. Wanneer jij je theorie-examen hebt gehaald, kan jij veilig op de weg met een brommer.

Wanneer jij je graag wilt inschrijven voor het theorie-examen voor de brommer, kan jij je makkelijk inschrijven via de website van het CBR.

 

Hoe ziet het echte theorie-examen van de bromfiets eruit?

Wanneer jij je theorie-examen voor de bromfiets gaat maken, moet je altijd een geldig identiteitsbewijs meenemen en het reserveringsnummer wat je hebt gekregen van het CBR. Het reserveringsnummer kan je vinden in de brief die je hebt gekregen of de e-mail die je hebt ontvangen. Wanneer jij de examenzaal in gaat om het theorie-examen te maken, mag je alleen je identiteitsbewijs meenemen.

Wanneer je het examen gaat maken, kom je vragen tegen over de verkeersregels en verkeersinzichten. Je moet deze vragen beantwoorden op een computer.

De soortvragen die je kan verwachten in het theorie-examen:

  • De sleepvraag;
  • De single-sleepvraag;
  • De invulvraag;
  • De hotspotvraag;
  • De ja/nee-vraag;
  • De meerkeuzevraag.

Wanneer je het gewone theorie-examen gaat maken heb je 30 minuten de tijd om 50 vragen te beantwoorden. Van deze 50 vragen moet je minstens 44 vragen goed hebben beantwoord.

Laat een reactie achter